Vores dagligdag

Vores dagligdag


Jeg går meget op i, at italesætte det at være en god kammerat, og lære børnene at støtte og hjælpe hinanden. Jeg sætter ord på børnenes følelser, lærer dem at vente på tur, og lærer dem at acceptere andres grænser og tage hensyn til hinanden.
Hos mig øver vi os på at blive selvhjulpne ved blandt andet at vaske hænder, spise og drikke selv, tage tøj af og på o.s.v.

Jeg opmuntrer børnene til at deltage aktivt i dagligdags gøremål, såsom borddækning, oprydning o.l.
Vi spiser sund og varieret kost. Vi eksperimenterer ofte med frugt og grønt, og juicer gerne en gulerod eller en rødbede for at pirre sanserne.

Jeg prioriterer måltidet meget højt - det er en god anledning til at skabe en hyggelig atmosfære, hvor vi snakker om hvor maden kommer fra, hvilke farver og former det har, og om det er sødt/surt/salt. Ligeledes taler vi altid om det vi har oplevet i løbet af formiddagen.
Det er vigtigt at styrke børns sproglige færdigheder. Derfor læser vi ofte bøger, og synger sange.

Vi taler om alt hvad vi ser og gør - for de helt små hjælper jeg ved at sætte ord på selv de mindste detaljer i hverdagen.
Jeg prioriterer udelivet højt. Vi går eller cykler ture i nærmiljøet, ved vandet, i skoven eller leger i haven. Vi taler om det vi ser på vores vej, lytter til fugle, hilser pænt på folk vi møder.

Vi undersøger dyrene i haven, hopper i vandpytterne når det regner, bygger snemænd når det sner.

I foråret planter vi frø, ser det vokse og nyder frugterne heraf når det modnes.
Alt efter børnegruppens sammensætning bruger vi en del tid på kreative processer. Vi tager ofte udgangspunkt i årstider og højtider, og producerer kreative produkter udfra dette.

I hverdagen bygger vi høje tårne med klodser, maler, klipper og limer. Vi lærer forskellige materialer at kende som fx. maling, tudser, lim, fjer, trylledej, modellervoks. 

Jeg gør meget for at tilrettelægge små legemiljøer i mit hjem, der kan styrke børnenes kreativitet og fantasi.
Motorikken er en rigtig vigtig del af barnets udvikling. Derfor bruger vi meget tid på at udfordre dette, blandt andet ved at gynge, vippe, slå koldbøtter, tegne, få massage, kravle op og ned af trapper, dufter og smager på naturen, synger fagtesange og leger sanglege.